8 de maig 2008

Diga-li ics


L'autobús d'aquest matí feia olor a crema de mans; el restaurant de l'hora de dinar, a desinfectant; i el bar del tallat, a gessamí. I saber-ho no és fruit de cap habilitat remarcable, sinó més aviat d'una certa passivitat. Així podríem resumir els dies, com l'efecte hipnòtic d'una excavadora i les seves carícies.

Més destacable em sembla el fet que una estructura plegable i desplegable s'anomeni "sisí". A vegades hi ha noms que no lliguen gens amb el subjecte, i és que deu ser molt difícil pensar noms que s'escaiguin a la perfecció. Imagino els nostres avantpassats fent festes cada cop que inventaven un nou concepte: Benvolguts i benvolgudes, brindem per la creació de la paraula "sisí", que a partir d'ara servirà per a designar un estenedor plegable! Txin, txin i plas, plas, plas!

Com quan tu tens una paraula que al matí fa olor a cançó sexi, i abans d'anar a dormir perfuma el meu llit de pluja d'estiu.

Què difícil és trobar mots i sensacions que connectin, i fer festes per a celebrar-ho.


10 comentaris:

Capità Tux ha dit...

Aaaaaaah! Batman! Però què has fet? Estàs enoooooooooooorme! Però, home, vull dir, però, gat! Com se t'acut anar al gimnàs i unflar-te a anabolitzants? Estàs fet un Gatzenegger! Quina poooooooor!

Anònim ha dit...

Pssst! Crec que s'escriu "sissí", però en canvi no se sap res de l'orígen del terme... podria ser que l'emperadriu que porta el mateix nom tingués gran afició a fer bugades?

namaga ha dit...

tutú, yoyo, ... nosotrosnosotros (aquesta última no cola oi?) XD

Laia ha dit...

A vegades hi ha subjectes que no lliguen gens amb el nom, i paraules fora de context...... I dies que no lliguen amb determinada sensibilitat olfactiva.I ja no parlem de connexions. De fet, només caldria que connectessim el temps verbal del vocabulari.Però entre nosaltres hi ha quelcom que esclafa més que una excavadora, i no es tracta d'un efecte hipnòtic. Un petonàs bonica.

Ojos tristes ha dit...

Princesa... dos pájaros de un tiro.... Petita, me acompañas al próximo concierto ? no se cuando será pero será....

Un abrazo.

Pd. Creo que tu bat es mucho gato para mi Mat.

niña de azucar ha dit...

El món de la paraula és misteriós. Qui ha decidit que l'aigua que cau avui del cel es digui pluja? Busquem connexions sense paraules, que ja saps que alguns silencis...

Mireia Sala ha dit...

els autobusos al matí tenen màgia.

Jo el primer cop que vaig escoltar això de sisí em va vindre al cap Sisí emperatriz... però diria que no té res a veure...

Un petó

El tacte de les paraules ha dit...

Ai les olors! m'encata l'olor de terra humida, just l'olor que sent avui quan surt de casa...

PetitaCriatura ha dit...

Tux, eh, eh, menys dir d'en Batman, que tu tens uns panxulina que déu n'hi do, eh? I a més, ets un pingüí que parla i això sí que fa por! XD Per cert, mira què he trobat: ets tu vestit de jo o sóc jo vestit de tu?

la dietrich, s'escriu amb dues esses? Ni idea! Jo crec que a l'emperadriu li devien fer la bugada, no?

namagueta, bona aquesta!! Però el nosotrosnosotros ha patinat una mica, eh XD En francès també hi ha el bonbon! Mmmm! :-*

laia, jo crec que en el fons tota la culpa la tenen els maleïts subjectes. Només s'haurien de deixar portar una mica pels temps verbals i les connexions sorgirien per sí soles, però com que són subjectes, tenen problemes d'egocentrisme, fijo XD Un petonàs guapa :-*

ojos tristes, claro que sí. Nos vemos en el andén de la estación Linares-Baeza? Bat abulta un poco pero es un trozo de pan, eh? :-*

niña de azucar, m'agrada la idea... Ssshhhhhttt... Sents?

clémentine, és realment fascinant el món dels autobusos a primera hora, i sobretot el món dels seus viatgers. :-*

el tacte, a mi també, i em fa ganes de sortir a buscar cargols , com quan érem petits; i tornar-los a alliberar després, és clar.

Anònim ha dit...

Hola!!

De rebot he arribat a la vostra pàgina... curiosament, des de fa dies que estic donant voltes al tema de la sissí. Fent una enquesta ràpida via fbk, arreu de catalunya en diuen sissí. Ni els filòlegs em saben dir d'on vé la paraula, potser de la primera marca que va comercialitzar l'estenedor?